Prikupljanje otpada "od vrata do vrata"

  • NOVOSTI
  • Prikupljanje otpada "od vrata do vrata"
Prikupljanje otpada "od vrata do vrata"

Prikupljanje otpada "od vrata do vrata"

Od veljače 2022. godine uspostavljen je sustav odvojenog prikupljanja otpada „od vrata do vrata“.

Korisnici naših usluga su ozbiljno pristupili razvrstavanju otpada na način da papir i plastiku odvajaju u odgovarajuće spremnike – plave i žute, što je vidljivo iz količina prikazanih na grafičkom prikazu.

image-1.png

U 2022. godini ukupno je prikupljeno i predano ovlaštenim sakupljačima 260.195,91 kilograma papira, kartona i otpadne plastike a u 2023. godini 447.733,70 kilograma.

Godišnje se po stanovniku prosječno proizvede više od 400 kilograma otpada. Većina tog otpada završi na odlagalištima jer čak 80 % stvari upotrijebimo samo jednom i zatim bacimo. Zato je ključno mijenjati navike i odgovorno postupati kako bi gospodarenje otpadom postalo što učinkovitije.

Osim što nas vesele količine odvojeno prikupljenog otpada, veselimo se rastu popularnosti usluge prikupljanja otpada po pozivu. Prikazani rezultati nas vesele jer otpad iz kućanstva nije završio u prirodi ili pored javnih spremnika.

image-2.png

Podsjećamo kako korisnici s područja Sinj, Trilj i Dicmo, glomazni otpad mogu u vlastitom prijevozu predati, bez naknade, u reciklažna dvorišta.

U reciklažno dvorište možete vratiti PET, staklenu ili metalnu (Fe/Al) ambalažu od pića zapremine veće od dva decilitra na kojoj je oznaka sustava povratne naknade (povratna naknada sedam centi).

Radno vrijeme reciklažnih dvorišta SINJ, TRILJ I DICMO:
PONEDJELJAK: 12:00 – 20:00
UTORAK – PETAK: 07:00 – 15:00
SUBOTOM, NEDJELJOM I PRAZNIKOM ZATVORENO.

Hvala što pravilno odlažete otpad!